© 2020 by Mágnes Horgászat 

FONTOS TUDNIVALÓK A HORGÁSZ MÁGNES HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN

 

BALESETVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ!

 

A Horgász mágnesek használatánál, FOKOZOTTAN figyelembe kell venni az alábbiakat:

1. A mágnesek, mágneses eszközök, rendszerek használatától a PACEMAKER-rel rendelkező személyek tartózkodjanak. Amennyiben ilyen eszközök használata, megközelítése elengedhetetlen kérjük, konzultáljon orvosával az esetleges balesetek elkerülése érdekében!

2. A Horgász mágnes nem játék, gyermekek azokat csak szülői felügyelet mellett használhatják!

3. A mágneses mezőknek ismert negatív hatásai nincsenek az emberi testre. Azonban azok a személyek, akik allergiásak a fémes anyagokra, a mágneses anyagokra is allergiásak lehetnek. Ha nikkel-allergiában  szenved, kerülje a tartós érintkezést ezekkel a tárgyakkal.

4. A mágneses eszközök, az elemi mágnesek még jelentős távolságból is képesek vonzó erőt kifejteni, a nagy mágneseknél ez a sérülések, balesetek kockázatát növeli.

5. A Horgász mágnesek kemények és törékenyek. Amikor összeütköznek az erős mágneses erő miatt, sok éles részre hasadhatnak, ez a sérülések, balesetek kockázatát növeli!

6. A horgász mágnesek használatánál megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni (védőkesztyű, védőszemüveg).

7. Használat előtt mindig győződjön meg, hogy a horgászni kívánt helyen találhatóak-e a vízben veszélyes, sérülést okozó anyagok, tárgyak. Ha igen akkor a Horgász mágnest használni tilos!

8. A horgászat helyét mindig gondosan, előzetes utána járást követően kell kiválasztani, így elkerülhetőek az olyan helyek ahol veszélyes, sérülést okozó anyagok, tárgyak lehetnek a vízben.

9. Semmiképpen ne próbálja meg a mágneseket fűrészelni vagy kifúrni, mivel a mágnesek eltörhetnek.

10. A horgász mágnes megmunkálása tilos! Megmunkálás során por és kisebb darabok keletkezhetnek melyek maradandó sérüléshez vezetnek, vagy akár halállal is végződhet!

11. A horgász mágnest lenyelni tilos! Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, annak elmulasztása maradandó sérüléshez vezethet, vagy halállal is végződhet!

12. A mágnes nem alkalmazható játékszerként. Fokozottan ügyeljen, hogy a mágnes gyerek kezébe ne kerülhessen. A horgász mágnesek használata 14 éven aluliak számára nem ajánlott.

13. A horgász mágneseket nem szabad radioaktív környezetbe helyezni, a ritkaföldfém mágnesek radioaktív környezetben robbanásveszélyesek!

14. Az állandó mágneseket minden oldalról mágneses mező veszi körül, az arra érzékeny elektronikus, mechanikus berendezésekre hatást gyakorolhat, azok mérési eredményeit befolyásolhatja.

15. A mágneses terek károsan befolyásolhatják a számítógépek, monitorok, lemezek, hitelkártyák, az egyéb mágneses elven működő adathordozók, illetve a mágneses elven működő eszközöket, pl.: villanyóra, gázóra, vízóra, transzformátorok, így ezektől kellő távolságban kell a horgász mágneseket tartani.

A fogyasztásmérő berendezések befolyásolását a törvény bünteti, még próbaként se tegye a mágnest a fogyasztásmérő, vagy a mágneses elven működő berendezésekre, mert maradandó károsodást okozhat a működésükben!

16. A légi szállítmányozás, közlekedés során a mágnesek szállításánál az IATA irányadó szabályozását kell figyelembe venni. A mágnesek csomagolását olyan módon kell megoldani, hogy a mágneses mező ne lépje át a csomagolás falát.

17. Nagyenergiájú mágneseket, különösen a neodímiumból (NdFeB) készülteket száraz helyen kell tartani. Ha a mágnesek felületvédelme sérült az a horgász mágnes korrodáláshoz vezet. Még a kisebb repedések is komoly károkat okozhatnak a mágneses terekben.

18. A mágneseket száraz, szobahőmérsékletű helyen, a biztonsági csomagolásban, elzárva kell tárolni!

 

19. A nikkelezett felsőréteg burkolatának lesúrlódása vagy lehasadása szabályos használat esetén is megtörténhet. A horgász mágneseket lehetőleg egy kartonnal el kell választani és nem szabad őket hosszú ideig fémfelületen tartani.

 

20. A horgász mágneseket nyílt tűztől és hőforrástól távol kell tartani mivel a neodímium mágnesek a 80 foknál nagyobb hőmérsékleten hamar elveszítik a mágnesességüket.

 

21. A mágnes horgászat közben talált tárgyakkal kapcsolatos eljárást a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (Ptk) szabályozza. (www.njt.hu)

 

A magneshorgasz.hu nem vállal felelősséget károkért és olyan sérülésekért amelyek a Horgász mágnes használata közben lépnek fel. Kérjük olvassa el a fenti Balesetvédelmi tájékoztatót és fokozottan tartson be minden utasítást a balestek, sérülések elkerülése érdekében.

Mindig egyeztessen a helyi vízügyi igazgatósággal a horgászni kívánt vízterületet illetően.

0
  • Facebook Social Icon